U Sarajevu održana prva regionalna konferencija “Evaluacija politika na Zapadnom Balkanu”

Konferencija “Evaluacija politika na Zapadnom Balkanu” održana je 28. i 29. oktobra 2015. godine u Sarajevu i ovo je bila prva konferencija ove vrste u regiji Zapadnog Balkana. Konferencija je organizirana kao jedan od 70 registriranih događaja širom svijeta kojima je obilježena “Godina Evaluacije” kako ju je proglasila glčobalna zajednica evaluatora koju predstavljaju EvalPartners i Ujedinjene nacije. U regionalnom kontekstu, konferencija je održana kao važan iskorak na putu ka postizanju strateških ciljeva društva evaluatora “radi jačanja nove evaluatorne kulture i profesionalizacije evaluacije na prostorima Zapadnog Balkana”.

Šest nacionalnih i jedno regionalno društvo evaluatora čije članstvo broji više od 400 evaluatora održali su svoju prvu regionalnu konferenciju u Sarajevu. Na konferenciji je učestvovalo oko 60 učesnika, uključujući i ugledne goste iz regije , predstavnike međunarodnih organizacija koje rade u regiji (EBRD, Svjetska banka…) kao i učesnici iz društava evaluatora u Poljskoj, Rumuniji i Bugraskoj. Konferenciju je organizovalo Udruženje evaluatora u Bosni i Hercegovini (BHeval) kao član Evaluatorske Mreže Zapadnog Balkana (WBEN). Bila je to ujedno i odlična prilika za stručnjake iz oblasti evaluacije da se upoznaju i razmjene mišljenja i iskustva.

 

eVal urednik
eVal urednik

Urednik

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.